فهرست ها

به مناسبت هفته ملی سالمندان؛

ویژه برنامه های سلامت محور کتابخانه عمومی فرهنگ جوین به مناسبت «روز سالمند»

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، کتابخانه عمومی  فرهنگ جوین به مناسبت «روز سالمند»  ویژه برنامه های سلامت محور برگزار کرد.

فریده بهرآبادی، مسئول کتابخانه فرهنگ جوین، ضمن گرامیداشت هفته ملی سالمندان، با تأکید بر نقش کتابخانه‌های عمومی به عنوان نهادهای فرهنگی و اجتماعی، اظهار داشت: کتابخانه‌های عمومی علاوه بر ایفای وظیفه اصلی خود در زمینه ترویج کتابخوانی و ارتقاء سطح فرهنگی جامعه، می‌توانند به عنوان مراکز ارائه‌دهنده خدمات اجتماعی و سلامت محور نیز نقش‌آفرینی کنند. سالمندان به عنوان یکی از اقشار ارزشمند جامعه، نیازمند توجه ویژه‌ای در زمینه ارتقاء سلامت و بهبود کیفیت زندگی هستند.

وی افزود: با همکاری و هماهنگی با مراکز تخصصی مرتبط مانند مرکز بهداشتی و درمانی رازی و مرکز خدمات مثبت زندگی، کتابخانه عمومی  فرهنگ جوین موفق به برگزاری کارگاه‌های تخصصی تغذیه سالمندان و خدمات پایش و غربالگری سلامت به صورت رایگان شد.

این اقدامات در راستای تحقق اهداف پیشگیری و ارتقاء سلامت عمومی، بیانگر توانمندی و ظرفیت کتابخانه‌های عمومی در ارائه خدمات فراتر از حوزه فرهنگی است
.

بهرآبادی در پایان تأکید کرد: « نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تداوم همکاری‌های بین‌بخشی و توسعه برنامه‌های سلامت محور، به دنبال ارتقاء سطح رفاه و سلامت سالمندان به عنوان سرمایه‌های اجتماعی جامعه خواهد بود.

مهدیه داودی، کارشناس تغذیه، در این نشست با تأکید بر اهمیت تنظیم رژیم غذایی سالمندان اظهار داشت: حفظ تراکم استخوان‌ها، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کنترل بیماری‌های مزمن از جمله دیابت و فشار خون، نیازمند توجه ویژه به تغذیه در دوران سالمندی است. در این راستا، توصیه‌های عملی درباره مصرف کافی مایعات، پروتئین‌های با کیفیت و کاهش مصرف نمک و قند به سالمندان ارائه شد تا بتوانند با رعایت نکات تغذیه‌ای، کیفیت زندگی خود را ارتقاء دهند.

وی در ادامه افزود: کاهش اشتها که منجر به کاهش دریافت کالری و مواد مغذی ضروری در سالمندان می‌شود، یکی از چالش‌های مهم این دوره است. از این رو، تأکید ما بر استفاده از مواد غذایی با تراکم بالای مواد مغذی در حجم کم، مانند لبنیات غنی‌شده، تخم مرغ و حبوبات است. همچنین، به منظور بهبود جذب ویتامین D که در سنین سالمندی کمتر تولید می‌شود، مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین یا مکمل‌های مربوط با مشورت پزشک توصیه می‌گردد.

در پایان این نشست، کارشناس حاضر بر تداوم همکاری‌های میان‌دستگاهی در راستای ارتقاء سلامت عمومی، به‌ویژه در میان اقشار آسیب‌پذیر همچون سالمندان، تأکید کرد و ابراز امیدواری نمودند که این قبیل برنامه‌ها در آینده با گستره‌ای بیشتر و خدمات متنوع‌تری ادامه یابد.

اخبار و اطلاعیه